Vermeend lonkt naar sociale partners

De kersverse minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Vermeend wil de banden met de sociale partners aanhalen. Hij wil snel een gesprek met FNV-voorzitter De Waal, VNO-NCW voorman Schraven en SER-voorzitter Wijffels.

,,Ruzie in het polderland is niet goed'', aldus Vermeend vandaag op een symposium bij de Sociaal-Economische Raad.

Het was het eerste openbare optreden van Vermeend in zijn nieuwe hoedanigheid. Hij wil met de sociale partners praten over knelpunten als arbeidsmarktbeleid en sociaal-economisch beleid. Het kabinet kwam in het najaar in botsing met de werkgevers en werknemers over de reorganisatie van de sociale zekerheid. De Waal sprak van een heuse oorlog. Vermeends voorganger De Vries suste de zaak maar zette bijna ongewijzigd zijn plannen voort. (ANP)