Valencia verrast Lazio

Valencia mag dromen van een plaats bij de beste vier in de Champions League. De Spaanse ploeg overspeelde gisteravond Lazio Roma. De nummer twee uit de Serie A moet over twee weken tegen de nummer zes van de Primera Division een flinke krachtsinspanning leveren om de 5-2 nederlaag weg te werken.

In de eerste tien minuten braken de spelers van Valencia gaten in de Italiaanse linies. Ze hadden na vijf minuten de hoger aangeschreven tegenstander volledig in bedwang. Bij de eerste kans zorgde Angulo na twee minuten voor 1-0. Hij had de bal voor het intikken toen doelman Ballotta van Lazio een schot van steraanvaller Lopez niet onder controle kreeg. Ruim een minuut later rende het talent Gerard dwars door de Romeinse defensie en passeerde hij doelman Ballotta met een schuiver.

Lazio kreeg onverwachts uitzicht op eerherstel. Simone Inzaghi scoorde na een scherpe voorzet van Nedved. Kort voor de pauze vergrootte Valencia de voorsprong. De 21-jarige Gerard was weer de smaakmaker. Kort voor rust zorgde de oud-speler van Barcelona voor 3-1. Die marge van twee was vooraf door trainer Cuper van Valencia aangegeven als noodzakelijk om de kwartfinales te overleven.

De Argentijnse coach zag zijn team na rust de wedstrijd weer beheersen. Tien minuten voor het einde zorgde Gerard voor 4-1. Met een fraaie treffer hielp invaller Salas zijn ploeg Lazio aan een tegentreffer. Maar Valencia toonde in de slotminuut opnieuw over een gevaarlijke aanval te beschikken. Lopez profiteerde van de chaos in de Italiaanse defensie en zorgde voor de 5-2 eindstand. Volgend seizoen speelt Lopez in het shirt van Lazio.