Stoute koningin

In zijn rubriek `Dezer dagen' (NRC Handelsblad, 4 april) geeft J.L. Heldring onder de kop `Een stoute koningin' interessante informatie over Hortense de Beauharnais, de eerste koningin van Nederland. Hij refereert daarin naar een portret van haar van de hand van de Franse schilder Girodet, dat in Agenda van NRC Handelsblad (30 maart) stond afgedrukt ter illustratie van de mededeling over een drietal dagtochten die dezer dagen in Haarlem aan haar worden gewijd.

Jammer is dat hij, net zo min als de krant dat eerder deed, vermeldt dat het portret vorig jaar door de afdeling Nederlandse geschiedenis van het Rijksmuseum is aangekocht en dat het tot 4 juni te bewonderen is in het Rijksmuseum in de tentoonstelling `Een Koninklijk Museum. Lodewijk Napoleon en het Rijksmuseum'.

    • Rijksmuseum Amsterdam
    • Dr. J.P. Sigmond
    • Hoofd Afdeling Nederlandse Geschiedenis