Raad Den Haag verdeeld over steun voor ADO

De Haagse gemeenteraad heeft verdeeld gereageerd op het voorstel van het college van B en W om 2 miljoen gulden aan voetbalclub ADO Den Haag te schenken. Burgemeester en wethouders besloot daar dinsdag toe, nadat bekend werd dat ADO in geldnood verkeert. Het CDA is als enige partij positief over het plan. De fracties van GroenLinks, D66, PvdA en de Haagse Stadspartij hebben voorzichtig positief gereageerd op het voorstel. ,,Maar een geldbedrag zal het imago van de club niet zomaar veranderen'', zegt C. Bogers van GroenLinks. D66 wil inzage in de gang van zaken binnen de club. De Politieke Partij Scheveningen vindt de schenking een goed plan. De partij wijst op de maatschappelijke relevantie van een Betaald Voetbal Organisatie (BVO) in de stad. Volgens de SP worden de amateurverenigingen in de Haagse benadeeld. (ANP)