Mannesmann dichter bij verkoop Atecs

De raad van commissarissen van het Duitse concern Mannesmann heeft een besluit over de toekomst van dochterbedrijf Atecs uitgesteld tot 17 april. Dat vergroot de kans dat Atecs niet naar de beurs gaat, maar rechtstreeks wordt verkocht aan kandidaat-kopers ThyssenKrupp of Siemens en Bosch voor zo'n 20 miljard gulden. Het Britse Vodafone wil alleen de telecomactiviteiten van Mannesmann overnemen.

De industrietak Atecs wordt afgestoten, maar over de manier waarop is een conflict ontstaan tussen Mannesmann-topman Klaus Esser en Vodafone-baas Chris Gent. Esser wil Atecs naar de beurs brengen. Gent ziet liever snel geld. Zijn positie is na 17 april een stuk sterker omdat de Europese Commissie dan de overname van Mannesmann door Vodafone vermoedelijk officieel goedgekeurt. Het besluit valt volgende week. (DPA, ANP)