Japan importeert minder auto's

De verkoop van geïmporteerde personenauto's in Japan is de afgelopen maand 3,9 procent gedaald vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft de Japanse vereniging van autoverkopers gisteren bekendgemaakt. Maart was de derde achtereenvolgende maand waarin de import van auto's is gedaald. In februari daalde de auto-import 6,7 procent, in januari 3,5 procent. In totaal importeerde Japan in maart 35.000 auto's.

Japan kampt al enkele maanden met de ergste recessie die het land in vijftig jaar heeft doorgemaakt en dat heeft zijn weerslag op het consumptiepatroon van Japanners. Grote aankopen, zoals die van een auto, stellen ze steeds vaker uit tot het economisch tij gekeerd is. Voorspellingen van de Japanse regering stellen overigens een aantrekkende economie in het vooruitzicht. (AP)