Hockeykeeper zakt door dak

Hockeyinternational Ronald Jansen mist het begin van de play-offs. De 36-jarige doelman van Den Bosch zakte dinsdagavond tijdens de verbouwing van zijn boerderij door het dak van een tuinhuisje en raakte daarbij geblesseerd aan zijn linkerhand. Jansen moet zich vandaag opnieuw melden in het ziekenhuis. Hij vermoedt dat de artsen ,,twintig tot dertig'' hechtingen zullen aanbrengen.

Jansen ontbreekt daardoor morgen in Eindhoven, waar Den Bosch tegen zijn voormalige club Oranje Zwart speelt. De thuisploeg strijdt voor de laatste kans op het bereiken van de finaleronde.

Den Bosch is al zeker van een plaats in de play-offs, maar de kans bestaat dat de ploeg bij het bereiken van de finale (eerste duel 29 april) Jansen moet missen. ,,Voor het herstel van een vleeswond staat een dag of veertien'', rekende de 160-voudig international voor. ,,Maar de vraag is of ik daarna wel weer onmiddellijk gevoel in die hand heb. Dat kan langer duren dan mij lief is.''

Het moment van het ongeluk komt uiterst ongelukkig. ,,Het voorspel zit er bijna op. Met de play-offs begint het seizoen eigenlijk pas. Die hele lange aanloop ken ik op m'n 36ste nu wel. De play-offs zijn het snoepje en dat dreigt aan mijn neus voorbij te gaan.''

Bij de val, waarbij zijn hand in een ijzeren rek terecht kwam, raakten pezen en zenuwbanen niet beschadigd. Jansen, bezig aan zijn laatste seizoen, rekent erop dat hij zich na de play-offs kan aansluiten bij de nationale ploeg in de voorbereiding op het toernooi om de Champions Trophy, dat op 26 mei begint.