Eliáns vader naar de VS

Juan Miguel Gonzalez, de vader van het omstreden zesjarige bootvluchtelingetje Elián Gonzalez, is vandaag naar de Verenigde Staten gereisd in een poging zijn kind terug te krijgen.

De 31-jarige Gonzalez werd op het vliegveld uitgewuifd door Fidel Castro en een delegatie hoogwaardigheidsbekleders, zoals de voorzitter van het Cubaanse parlement en de minister van Buitenlandse Zaken. Hij vertrok naar Washington met zijn vrouw en hun kind van zes maanden en de Cubaanse diplomaat in wiens huis in Washington ze verblijven. Aanvankelijk had Castro gezegd dat een uitgebreide delegatie – met onder anderen een aantal klasgenootjes van Elián – zou meegaan. Naar verwachting zal het verblijf van Gonzalez in de VS twee maanden duren, tot een hof in Miami uitspraak heeft gedaan over de eis van Eliáns familieleden in Miami die hem opeisen. (Reuters, AP)