Beslag op tegoed van Gelredome

Het evenementenbureau K & B Events International in Hilversum heeft beslag laten leggen op de tegoeden van de Arnhemse voetbalclub Vitesse en het stadion Gelredome. Het bedrijf eist 1,8 miljoen gulden van club en stadion.

Het beslag geldt alle bankrekeningen van Gelredome en de huurtermijnen van Vitesse (als gebruiker van het stadion). Het geld zal door middel van een kort geding voor de rechtbank in Arnhem worden teruggevorderd. K & B was twee jaar geleden één van de financiers van het stadion. Het kreeg een contract voor het organiseren van evenementen in het ,,multifunctionele stadion''. Tot op heden kwam daarvan echter weinig terecht: er is tot op heden slechts een handvol – verliesgevende – evenementen door K & B in Gelredome georganiseerd. Een deel van de investering wordt teruggeëist, nu Gelredome aangekondigd heeft dat er de komende jaren niet meer in evenementen wordt geïnvesteerd.

Volgens advocaat B. Le Poole van K & B is er beslag gelegd, omdat ,,een jaar lang praten niets heeft opgeleverd''. ,,Afgelopen vrijdag was er weer een gesprek. En ook daar kwam niets uit. Dan kun je op een bepaald moment niet anders.'' Omdat niet duidelijk is of Gelredome de vordering wel kan betalen, heeft Le Poole ,,voor de zekerheid'' ook beslag gelegd op de huur die Vitesse betaalt om in het stadion te mogen spelen.

K & B is het tweede bedrijf dat beslag heeft laten leggen op Gelredome. Vorig najaar kwam ook bouwbedrijf Heijmans uit Rosmalen al met een vordering. Dat bedrijf zegt nog een miljoen gulden van Gelredome tegoed te hebben. Die zaak loopt nog. Het stadion en de club bevinden zich al enkele maanden in zwaar weer: medio februari werd voorzitter K. Aalbers gedwongen af te treden, toen bleek dat er een tekort van twintig miljoen gulden was. Enkele weken later nam hoofdsponsor Nuon de club en het stadion over.

In het kort geding wil K & B Aalbers laten optreden als getuige. Dat is opmerkelijk, omdat de voormalig voorzitter een zwijgplicht heeft.