BellSouth met SBC in mobiele telefonie

De Amerikaanse telecomconcerns BellSouth en SBC bundelen in eigen land hun activiteiten op het gebied van mobiele telefonie. Samen worden ze op dat gebied de op een na grootste in de Verenigde Staten. Op andere terreinen blijven de twee concurreren. SBC heeft 11,2 miljoen abonnees in het westen en zuidwesten van de VS en BellSouth 5,3 miljoen in het zuidoosten.

Ze zeggen samen een bereik te hebben van 175 miljoen potentiële klanten. SBC krijgt een belang van 60 procent in de nieuwe combinatie en BellSouth 40 procent. Het bedrijf krijgt een jaaromzet van 10,2 miljard dollar (23,2 miljard gulden). Alleen het eerder deze week gelanceerde Verizon is groter dan de nieuwe combinatie. Verizon is een joint venture van het Britse Vodafone en Bell Atlantic, die samen 24 miljoen abonnees hebben. (ANP)