Tiende zege voor LA Lakers

De LA Lakers hebben vannacht de tiende opeenvolgende overwinning behaald in de Amerikaanse basketbalcompetitie (NBA). De Lakers versloegen de Suns in Phoenix, 84-83. Het was de 29ste zege in dertig wedstrijden.

Topscorer voor de Lakers werd Shaquille O'Neal met 31 punten, maar de overwinning werd veiliggesteld door veteraan Robert Horry. Nadat O'Neal naar de bank verdween met zes persoonlijke fouten, nam Horry de ploeg op sleeptouw. In Orlando versloeg de Magic de San Antonio Spurs met 107-97. Daardoor bleef Orlando achtste en maakt het de grootste kans op de laatste playoff-plaats. Het heeft twee overwinningen meer behaald dan de Milwaukee Bucks. Miami Heat bracht met een 111-85 zege op Cleveland Cavaliers de achterstand op de Indiana Pacers in de strijd om het kampioenschap in de Eastern Conference terug tot twee overwinningen minder. (Reuters)