Thomson vindt bod van Lufthansa te laag

Luchtvaartmaatschappij Lufthansa en het Duitse detailhandelsconcern Karstadt Quelle overwegen een bod van 1,3 miljard pond sterling (4,8 miljard gulden) op Thomson Travel, de grootste reisorganisatie van Groot-Brittannië.

Lufthansa en Karstadt Quelle willen het bod uitbrengen via hun gezamenlijke onderneming C&N Touristic. De Duitsers vroegen instemming van Thomson met een bod van 130 pence per aandeel, maar ze kregen al snel nul op het rekest.

Het bestuur van het Britse bedrijf liet na een spoedvergadering weten het voorgestelde bod volstrekt onvoldoende te vinden en daarom geen heil te zien in overleg op basis daarvan.

Het bod is wel 36 procent hoger dan Thomsons beurskoers van 95 pence van maandag. Gisteren schoot de koers onder invloed van de Duitse avances omhoog naar een slot van 129,5 pence. Beleggers verwachten kennelijk dat het toch tot een overname van Thomson komt, vriendschappelijk of vijandig. Hetgeen ook de verwachting is van een aantal analisten in de reisbranche.

Thomson ging in mei 1998 naar de Londense beurs als afsplitsing van het Canadese mediaconcern The Thomson Corporation, tegen een introductiekoers van 170 pence. Het bedrijf heeft een teleurstellend jaar achter de rug en beleggers lieten het aandeel links liggen. Daardoor werd het reisbureau kwetsbaar voor een vijandige overname.(DPA, ANP)