`Russen in Tsjetsjenië geëxecuteerd'

Tsjetsjeense rebellen hebben acht gevangen Russische militairen geëxecuteerd. Dat althans melden ze op hun website op Internet (www.kavkaz.org), die over het algemeen wordt gezien als een belangrijke spreekbuis van de Tsjetsjenen. De rebellen hadden voorgesteld de acht Russische krijgsgevangenen, leden van een elite-eenheid van het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken, uit te wisselen tegen Joeri Boedanov, een Russische kolonel die heeft toegegeven een jonge Tsjetsjeense vrouw te hebben verkracht en vermoord en die inmiddels in een Russische gevangenis zit. De executies zouden vanochtend hebben plaatsgevonden, na het verstrijken van een Tsjetsjeens ultimatum. Rusland heeft laten weten dat er ,,geen bewijs is'' dat de acht Russen inderdaad door de Tsjetsjenen gevangen zijn genomen en er hoe dan ook niet aan te denken Boedanov over te dragen. (AFP)