Nominaties voor Librisprijs bekendgemaakt

De jury van de Libris Literatuur Prijs heeft dinsdag de zes genomineerden voor de prijs bekendgemaakt. Zij werden geselecteerd uit 168 inzendingen en een eerste schifting van twintig titels. De zes zijn: Stephan Enter (Winterhanden), Kees 't Hart (De Revue), Erwin Mortier (Marcel), Thomas Rosenboom (Publieke werken), Helga Ruebsamen (Beer is terug) en Peter Verhelst (Tongkat. Een verhalenbordeel). De prijs bestaat uit een oorkonde en 100.000 gulden. De vijf verliezers krijgen 5000 gulden. De prijsuitreiking vindt plaats op 17 mei a.s. in Amsterdam. De winnaar wordt dezelfde avond live bekendgemaakt in een NPS-televisieprogramma.Vorig jaar ging de prijs naar Harry Mulisch voor zijn roman De Procedure. De nu genomineerde Thomas Rosenboom won de prijs in 1995 met Gewassen vlees. (ANP)