KLM ontkent druk op Alitalia

De KLM ontkent berichten in de Italiaanse pers dat er sterke druk wordt uitgeoefend op partner Alitalia om tot een fusie te komen. ,,Dat is niet het geval,'' zei een woordvoerder vanmorgen telefonisch. Alitalia heeft in een kort communiqué gepreciseerd dat een fusie een van de mogelijkheden is die op tafel liggen in de gesprekken met de KLM.

De Italiaanse minister van Transport heeft laten weten geen bezwaren te hebben tegen een eventuele fusie. Alitalia is nog voor 53 procent in handen van de staat. De KLM heeft Alitalia vorige week een brief geschreven waarin de deadline waarop er duidelijkheid moet bestaan over de toekomst van het Milanese vliegveld Malpensa, is doorgeschoven van 1 naar 20 april. Malpensa is cruciaal voor de voorgenomen samenwerking tussen KLM en Alitalia. (Marc Leijendekker, Rome)