Edisons voor Bartoli en Fischer-Dieskau

De Italiaanse mezzosopraan Cecilia Bartoli heeft gisteravond bij de uitreiking van de klassieke Edisons de publieks-Edison gekregen voor haar Vivaldi-album. Bartoli zong ook een aantal nummers van Caccini en Vivaldi.

De Oeuvre Edison ging, zoals eerder al bekend gemaakt, naar de Duitse zanger Dietrich Fischer-Dieskau en werd uitgereikt door minister Hermans (OCenW), die hem huldigde voor zijn verdiensten voor de liedzangkunst. Andere Edisons werden onder anderen uitgereikt door de ambassadeurs van de Verenigde Staten en Marokko. Edisons gingen naar Bernard Haitink voor de box met zijn Mahler-Kerstmatinees, Frank Groothof voor zijn versie van De Thuiskomst van Odysseus van Monteverdi, de Berliner Philharmoniker, de pianisten Vladimir Ashkenazy en Krystian Zimerman, de Akademie für Alte Musik Berlin, het Ensemble Intercontemporain, het Altenberg Trio, de componist Robert Heppener, Joel Cohen en Mohammed Briouel, dirigent René Jacobs en de zangers Anne Sofie von Otter en Thomas Quasthof. Een tv-verslag van de uitreiking en verschillende optredens wordt uitgezonden op 12 april, 21.05 uur op Ned. 3.