`Bril van Alva' gevonden

`De bril van de Spaanse landvoogd Alva' is teruggevonden in Groningen. Het gaat om een brilletje uit de zestiende eeuw dat werd aangetroffen bij opgravingen in de Prinsenstraat door archeologen van Stichting Monument en Materiaal. ,,Op de plaats waar binnenkort herenhuizen komen, heeft vroeger een fort van Alva gestaan. Daar zat een gracht omheen die later is gedempt met huisvuil. Hoewel we nooit zeker kunnen weten of het inderdaad om de bril van Alva gaat, kunnen we het evenmin uitsluiten'', aldus een woordvoerder van de Stichting. De bril is vanaf dinsdag te zien op de tentoonstelling Oud Vuil in Groningen. Het is niet de eerste keer dat er aan de Prinsenstraat opzienbarende vondsten worden gedaan. Vorige maand vonden archeologen daar al de oudste sok van Europa. (ANP)