Bayern op weg naar halve finale

Bayern München verspeelde in het weekeinde in eigen land de koppositie aan Leverkusen. Gisteravond bij Porto leken de Duitsers ook een goede uitgangspositie voor het bereiken van de halve finale in de Champions League op het spel te zetten. Dankzij de late gelijkmaker (1-1) van Sergio begint Bayern over twee weken voor eigen publiek echter alsnog als favoriet aan de return van de kwartfinale.

De Braziliaan Sergio profiteerde tien minuten voor tijd na een fraaie dieptepaas van Effenberg van een misverstand in de Portugese defensie en tikte koelbloedig de gelijkmaker achter doelman Hilario. Met de treffer voorkwam Sergio dat zijn landgenoot Mario Jardel opnieuw een hoofdrol voor zichzelf kon opeisen.

Net als in de Portugese competitie blijft de Braziliaanse aanvaller van Porto in de sterke Champions League scoren. De regerend topscorer van Europa (29 doelpunten) liet in de 46ste minuut doelman Kahn met een prachtige kopbal kansloos. Het was al de negende treffer van Jardel in de Champions League.

Het doelpunt van Jardel was een bekroning voor het overwicht dat de thuisploeg opbouwde. Drulovic, Jardel en Santos slaagden er voor rust niet in Kahn te passeren. Bayern München, vorig seizoen verliezend finalist in de Champions League, kwam in de eerste helft niet verder dan een slap schot van Scholl. Ook na de openingstreffer kon Bayern niet overtuigen. Een snel genomen vrije trap van Effenberg leidde tien minuten voor tijd alsnog de gelijkmaker van Sergio in.