TVM doet intrede in schaatsen

Het verzekeringsbedrijf TVM stapt in de schaatssport. Mogelijk volgend seizoen al met een langebaanploeg, maar in elk geval met een marathonploeg. Het bedrijf dat tot vorig seizoen hoofdsponsor van een wielerploeg was, is met diverse partijen in gesprek.

TVM onderhandelt onder meer met Sanex (van Rintje Ritsma en Marianne Timmer) over een overname van die ploeg. ,,Maar er zijn meer contacten'', aldus commercieel directeur Arjan Bos van TVM. ,,Als we iets in het langebaanschaatsen willen doen dan moet dat nu omdat iedereen contracten tekent voor twee jaar, tot en met de Olympische Spelen in 2002.'' Bos verwacht binnen twee weken meer duidelijkheid te kunnen verschaffen over de plannen.

In juni vorig jaar maakte TVM bekend dat het zich terugtrok uit het wielrennen, na veertien jaar sponsoring van de ploeg van Cees Priem. ,,Die sponsoring is ons uitstekend bevallen'', zegt Bos. ,,We wilden het een jaartje aanzien en vervolgens in een andere sport terugkomen. Schaatsen is ideaal; het is een Nederlandse populaire volkssport en wij halen 90 procent van onze omzet uit Nederland.''

Een andere geïnteresseerde nieuwe sponsor is Frisia van directeur Dirk Scheringa. De voorzitter van AZ is al met een ploeg actief in het marathonschaatsen.