Spelers van Lazio krijgen na titel aandelenopties

De voorzitter van Lazio heeft zijn spelers aandelenopties van de club beloofd als de ploeg, die nu in de Serie A op drie punten achter Juventus staat, kampioen wordt. Lazio is de enige Italiaanse club op de beurs. Het bestuur wil de kosten van een kampioenschap dekken. In het verleden hebben Italiaanse clubs hiervoor wel verzekeringen afgesloten bij Lloyds in Londen. Voorzitter Cragnotti heeft nu met de spelers overeenstemming bereikt over een speciale aandelenemissie voor spelers, tegen een van tevoren vastgestelde prijs. De opties zouden per speler ongeveer een miljoen gulden waard zijn.

Dit systeem betekent dat eigenlijk de aandeelhouders de kampioenspremies zouden betalen, omdat hun bestaande belang door de nieuwe emissie zou verdunnen. Volgens Lazio-woordvoerders zal dit geen probleem geven, omdat een eventueel kampioenschap tot een sterke koersstijging leidt. Gisteren moest de handel in aandelen Lazio even worden stilgezet wegens excessieve stijging na de 1-0 overwinning van Lazio in de competitiewedstrijd bij Juventus. Bij een dalende beurs steeg de koers van Lazio met ruim 10 procent.