Koers aandelen Internet-reus T-Online lager dan verwacht

De aandelen van T-Online, de grootste internetprovider van Europa, gaan tussen de 26 en 32 euro per stuk kosten. In eerste instantie brengt Deutsche Telekom 10 procent van de aandelen van zijn dochterbedrijf op de markt.

De prijs van het aandeel T-Online is een stuk lager dan de prijs waarover werd gespeculeerd toen de introductie van 100 miljoen aandelen in januari werd angekondigd. Het internetbedrijf is nu gewaardeerd op hooguit 32 miljard euro, terwijl tijdens de `internethype' op de beurzen een mogelijk bedrag van 70 miljard euro werd genoemd. Ook als er een grote vraag blijkt te zijn naar aandelen T-Online wordt de prijs niet verhoogd.

Ron Sommer, topman van Deutsche Telekom, liet gisteren weten dat de prijs van het aandeel een afspiegeling is van de marktomstandigheden. De laatste tijd hebben enkele beursintroducties van Internetbedrijven de beleggers danig teleurgesteld. World Online is op het ogenblik de helft van zijn introductiekoers kwijt en Lycos Europe moet het doen met een 15 procent lagere koers. Het Britse Lastminute.com en het Franse Liberty Surf doen het evenmin goed. In de Verenigde Staten is de schermenbeurs Nasdaq, waaraan veel technologie- en Internet-bedrijven zijn genoteerd, de laatste twee weken fors gedaald.

Van de aandelen T-Online is 8 procent bestemd voor het personeel van het internetbedrijf. De rest wordt vrijwel gelijkelijk verdeeld tussen kleine beleggers en institutionele beleggers. De kleine belegger moet op minstens vijftig aandelen intekenen. De inschrijving loopt tot 12 april, de eerste notering is 17 april.

T-Online heeft rond de 4,2 miljoen abonnees en verwacht in 2000 zo'n 2 miljard euro om te zetten. Het bedrijf blijft voor het merendeel in handen van Deutsche Telekom, dat uiteindelijk in totaal 49 procent naar de beurs wil brengen. De beursgang staat onder leiding van Dresdner Bank en Goldman Sachs. (ANP, Reuters)