CELLOFAANMIE MET CHINESE PADDESTOELEN

Doe de gedroogde paddestoelen in een kom en giet er zo veel kokend water over dat ze onderstaan. Laat ze circa 30 minuten weken, of tot ze zacht geworden zijn. Giet ze af en knijp er zoveel mogelijk overtollig water uit. Verwijder de steeltjes en snijd de hoedjes in plakken. Zet even weg.

Week de mie circa 10 minuten in een kom heet water, waarbij u de mie af en toe omschept zodat alle sliertjes loskomen.

Snijd intussen de lente-uitjes bij en snijd zowel het wit als het groen in schuine plakjes van circa 2 centimeter. Snijd de witlof bij en verwijder lelijke blaadjes en de harde kern. Snijd de lof dan in sliertjes. Zet de lente-uitjes en de lof even weg.

Pel de knoflook, snijd de tenen in de lengte doormidden en verwijder eventueel de groene kiem in het midden. Hak de knoflook fijn.

Breek de eieren in een kom en klop ze even los.

Verhit de olie in een voorverwarmde wok op een middelhoog tot hoog vuur en voeg dan de plakjes paddestoel en de knoflook toe. Roerbak circa 2 minuten. Voeg de losgeklopte eieren toe en roerbak 1 tot 2 minuten. Draai het vuur zo nodig iets lager.

Voeg dan de rest van de ingrediënten behalve de mie toe en roerbak nog 1 minuut. Giet de mie over in een zeef en laat uitlekken. Schep de mie door het mengsel in de wok en laat al omscheppend even doorwarmen. Dien dan direct op.

    • Kim Maclean