Britten en VS praten over vliegverkeer

Groot-Brittannië en de Verenigde Staten zullen in juni dit jaar het overleg over uitbreiding van het luchtverkeer tussen beide landen hervatten. Dat heeft een woordvoerder van de Britse regering gisteren bekendgemaakt. De moeizaam verlopen onderhandelingen, die in januari dit jaar van start zijn gegaan, zullen nu op 12 juni worden voortgezet. Een van de discussiepunten is een uitbreiding van de diensten van Virgin Atlantic in Chicago in de zomermaanden. Groot-Brittannië en de Verenigde Staten zijn al jaren in gesprek over een verdere uitbreiding van de bilaterale luchtvaartovereenkomst uit 1977. Volgens dat akkoord mogen alleen British Airways, Virgin Atlantic, American Airlines en United Airlines directe vluchten tussen het Londense vliegveld Heathrow en Amerikaanse steden uitvoeren. (Reuters)