Benzineprijs stijgt, LPG goedkoper

De productievergroting door de Organisatie van Olie-Exporterende Landen (OPEC) uit zich nog niet in een lagere benzineprijs. Marktleider Shell maakte gisteren bekend dat met ingang van morgen alle benzinesoorten 1 cent duurder worden. Een liter euro ongelood, de meest gangbare brandstof, kost vanaf morgen 2,53 gulden. Super ongelood komt op 2,59 gulden, super met loodvervanger gaat 2,65 gulden kosten en voor Shell Pura betaalt de klant 2,62 gulden. Diesel blijft ongewijzigd op 1,74 gulden per liter. De literprijs van LPG daarentegen gaat morgen met 2 cent omlaag. Een liter LPG gaat dan 97,9 cent kosten. Dit heeft marktleider BK-GAS vanmorgen bekendgemaakt. De prijsverlaging is volgens BK-GAS het gevolg van prijsdalingen op de internationale productmarkt. (ANP)