Wervingsactie Albert Heijn met gsm

De pogingen van Albert Heijn om met mobiele telefoons personeel te werven zijn gelukt. Volgens woordvoerster M. Rozemeijer zijn in de eerste twee weken van de actie ruim 360 reacties gekomen. 100 mensen hebben inmiddels een contract aangeboden gekregen. Rozemeijer zegt dit in het vakblad Distrifood. De campagne liep de afgelopen drie weken in Amsterdam en Amstelveen. Albert Heijn heeft in deze regio vijftig winkels en een groot tekort aan personeel. In totaal gaat het om achthonderd vacatures. Dit noopt Ahold tot bijzondere acties om aan personeel te komen. Daarom heeft het nieuwe personeel een gratis mobiele telefoon gekregen. Binnenkort start een nieuwe campagne. Mensen die een contract met Ahold afsluiten, krijgen een culinaire verwenavond aangeboden. Ook deze actie duurt drie weken. (ANP)