Weer man vermoord in Eindhoven

Een 35-jarige Eindhovenaar is afgelopen zaterdagmiddag door een onbekende doodgeschoten. Het slachtoffer zat als passagier in een auto die op de Dr. Cuyperslaan in zijn woonplaats moest stoppen voor een verkeerslicht. Zijn 48-jarige zus en een vriend, die ook in de auto zaten, bleven ongedeerd. De schutter, die meerdere schoten afvuurde, verplaatste zich volgens getuigen op een scooter of brommer. Twaalf rechercheurs onderzoeken de zaak.

Het slachtoffer is van Surinaamse afkomst. De politie ontkent dat de afrekening te maken heeft met de moord op een 29-jarige woonwagenbewoner, een week eerder in Eindhoven. De politie zoekt de dader van die aanslag – in een café kreeg een groep kampers ruzie met andere klanten – in de Surinaams-Antilliaanse gemeenschap van de stad. Bij de schietpartij raakte een 50-jarige vrouw gewond.

De liquidatie van afgelopen zaterdag is de derde moord in de regio Eindhoven binnen acht dagen. Op 25 maart werd in Geldrop, vlakbij Eindhoven, een 40-jarige inwoner van dat stadje geliquideerd. Dat gebeurde bij zijn woning.

Twee mannen op een motor stopten bij het huis van het slachtoffer en belden aan. Toen de man opendeed nam een van de twee hem onmiddellijk onder vuur. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De motor bleek gestolen en is uitgebrand teruggevonden.