Opinie

    • Youp van ’t Hek

Supporter

Johan stopt bij Ajax. Waarom? Omdat Ajax al zijn adviezen naast zich neergelegd heeft. Logisch toch? Johan wilde Pietje Keizer als bestuurslid technische zaken en het duo Rijkaard/Krol voor het eerste elftal. Maar Ajax had al een buitenechtelijke relatie met Co en die vrijage kon niet zomaar worden afgeblazen. Het kan natuurlijk ook zijn dat Ajax De Verlosser niet helemaal begrepen heeft. Dat hij orakelde in de bewoordingen waarin hij na een Champions Leaguepotje tegen Mart babbelt.

Persoonlijk denk ik dat het aan Kales ligt. Die man was een prima manager bij IBM en was als sportman lang genoeg om de basketbal door de mand te laten vallen, maar dat betekent nog niet dat je verstand van voetbal hebt. Laatst roddelde iemand tegen mij dat de schat alles weet van Amerikaanse succesmodellen, maar niet weet bij welke club Del Pierro speelt. Ik denk dat het laatste belangrijker is. Waarom? Omdat voetbal voor tachtig procent met gevoel te maken heeft. Dat merk je op je tribunestoeltje. Voetbal. Dat willen we. En daar heb je mensen voor nodig die het broodje bal in het spelershome kennen, die weten hoe noppen op een betonnen kleedkamervloer klinken. Niks managers. Voetballers!!!

Dat wil niet zeggen dat die voetballers er altijd verstand van hebben. Zo is de aanstelling van het duo Krol/Rijkaard wel het domste wat je kan doen. Piet is een aardige gozer, maar geen bestuurslid technische zaken. Wie dan wel? Voorlopig een Adriaanse, die om te beginnen aan Jan van Halst uit kan leggen welke kant hij op moet spelen. En daarna zien we wel verder.

Ik heb nog wel een gratis commercieel adviesje: maak een video van alle kansen van Nikos Machlas. Een Machlaskansenband. Wordt een absolute hit. Leukste lachfilm sinds tijden. Om te huilen.

    • Youp van ’t Hek