Selectie Radio

Opium. In het eerste uur een gesprek met actrice Cox Habbema over haar leven en werk. Zij laat haar favoriete muziek horen. In het tweede uur zangeres Fay Lovsky en Marcel Otten die De saga van Njal, een soort IJlandse Ilias, vertaalde. Radio 1, 20.04-22.00u.

De avonden. Na het uitzicht van Bull Verwey, voormalig zakenman te Breukelenveen, een reportage over de agressie in het openbaar vervoer o.a. op de Hoekselijn (Rotterdam/Hoek van Holland). Na elven een herhaling van De Radiovereniging, een serie uitzendingen uit 1989 en 1990, met vanavond de onlangs op 78-jarige leeftijd overleden jazzkenner Pete Felleman. Radio 5, 22.02-24.00u.

Spiegels. Portret van de 50-jarige Marjolijn Muller die leeft met een donorlong. Door zware medicijnen tegen afstoting raken haar nieren aangetast. Hoe lang kan ze nog in blessuretijd leven? Morgen, Radio 5, 16.02-17.00u.