Rentree van `rebel' Wouters

Na zes jaar keert hockeyster Mieketine Wouters terug in de Nederlandse vrouwenselectie. De 31-jarige aanvalster van Laren, gisteren tegen Hilversum (0-8) vier keer trefzeker, is door bondscoach Tom van 't Hek toegevoegd aan de voorlopige selectie voor de Olympische Spelen. Diens voorganger, Bert Wentink, zette de mondige Wouters, dit seizoen al goed voor twintig doelpunten in evenzovele wedstrijden, eind '94 uit de selectie.

Verrast door de uitnodiging?

Wouters: ,,Ja en nee. Diep in mijn systeem heb ik er stiekem altijd wel een beetje op gehoopt. Maar ja, als zo'n uitnodiging dan inderdaad komt, sta je wel even te kijken. Ik heb nog even aan een verlate 1 april-grap gedacht.''

Wat zei Van 't Hek?

,,Dat-ie een afspraak wilde maken om een en ander door te nemen. Dat gaan we binnenkort doen. Zoals het er nu naar uitziet meldt Mieketine Wouters zich al tijdens de play-offs – want Laren plaatst zich vermoedelijk niet – met haar kloffie bij het Nederlands elftal. Ongelooflijk, vind je niet?''

Wat is het geheim van deze opmerkelijke rentree?

,,Een paar jaar geleden heb ik het roer omgegooid. Met behulp van een marinier ben ik wekelijks aan krachttraining gaan doen. Ik wilde me als sporter verder ontwikkelen. Niet zozeer met het oog op het Nederlands elftal, meer voor mezelf. Hoewel mijn conditietrainer vorig jaar naar Curaçao vertrok, ben ik op eigen houtje doorgegaan. Je weet echt niet wat je ziet. Ik ben een klerenkast geworden. Die corner sla ik tegenwoordig snoeihard tegen de plank. Het lijkt wel alsof alles plotseling vanzelf gaat.''

En verder?

,,Ik heb natuurlijk geleerd van al die conflictjes in het verleden en ben eens bij mezelf te rade gegaan. Topsport is heel hard werken en verder je mond houden, zo weet ik inmiddels. In het verleden heb ik te vaak ongevraagd mijn advies gegeven. Met alle gevolgen vandien.''

Kortom, de rebel bestaat niet meer?

,,Inderdaad. Af en toe heb ik nog wel eens een oprisping, maar dan meestal in besloten kring.''