Drie Beatles schrijven hun `definitieve' autobiografie

De drie overgebleven leden van de Beatles komen dit najaar met een autobiografisch boek, dat `het laatste woord' moet zijn over de carrière van de groep, het gebruik van drugs, het liefdesleven en de wijze waarop het viertal in april 1970 uit elkaar ging. Aan de tekst is zes jaar gewerkt, nadat Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr al uitvoerig waren geïnterviewd voor de tv-serie The Beatles Anthology die onder hun auspiciën werd geproduceerd. Het boek krijgt dezelfde titel.

,,Het gaat ongeveer twee kilo wegen,'' aldus McCartney's woordvoerder Geoff Baker. ,,Alles staat erin. Het gaat over de Beatles als band, en de muziek, maar ook over alle andere zaken – de tournees, de drugs, de ruzies. Dit boek beantwoordt alle vragen.''

Naast de herinneringen van McCartney (57), Harrison (57) en Starr (59) is ook een selectie gemaakt van interview-uitspraken van de vierde Beatle, John Lennon, die in 1980 werd neergeschoten.

Lennons weduwe, Yoko Ono, heeft niet aan het boek meegewerkt, maar zal volgens de Sunday Telegraph een vierde deel van de opbrengst ontvangen, net als de andere drie. Het boek krijgt de omvang van een deel van de Encyclopaedia Britannica en omvat ook 1200 foto's waarvan de meeste niet eerder werden gepubliceerd.

(AP/RTR)