Bayer Leverkusen lijstaanvoerder na gelijkspel Bayern

De Duitse Bundesliga heeft na ruim een half jaar een nieuwe koploper. Bayer Leverkusen nam na de 2-1 zege bij 1860 München de leiding over van Bayern München. Bayern, dat sinds 25 september op kop stond, kwam niet verder dan 1-1 tegen Wolfsburg. Het verschil tussen de nummers één en twee bedraagt twee punten.

Bij Bayern ontbraken Effenberg, Scholl en Zickler wegens blessures. Toch kreeg de ploeg veel kansen tegen Wolfsburg. Alleen Jancker wist een keer te scoren. De Braziliaan Elber van Bayern wacht een schorsing, nadat hij in de tachtigste minuut een elleboogstoot uitdeelde. Het was de 25ste rode kaart van dit seizoen in de Bundesliga. Hamburger SV staat derde na een 1-0 zege op het weggezakte Borussia Dortmund. De derde plaats in Duitsland geeft ook recht op deelname aan de Champions League.

In Italië zag lijstaanvoerder Juventus haar voorsprong tot drie punten slinken na een thuisnederlaag tegen Lazio Roma. Het werd in Turijn 0-1 door een rake kopbal van Simeone. Een week eerder had Juventus van AC Milan verloren. ,,Ik ben teleurgesteld, maar niet bezorgd'', zei Juve-trainer Ancelotti na afloop. Zijn ploeg eindigde de wedstrijd tegen Lazio met tien man, omdat verdediger Ferrara uit het veld werd gestuurd.

In de strijd om de derde plaats kwamen drie ploegen op gelijke hoogte: Inter, AC Milan en Parma. Inter kwam op eigen veld niet verder dan 1-1 tegen Reggina. Parma versloeg gisteravond AC Milan met 1-0. Er zijn in de Serie A nog zes wedstrijden te spelen.

In Spanje bleef het verschil tussen koploper Deportivo La Coruña en Barcelona twee punten. Deportivo won met 3-1 bij Sevilla. De Nederlander Makaay maakte vlak voor tijd het derde doelpunt voor Deportivo. Concurrent Barcelona versloeg op eigen veld Valencia met 3-0. Alle doelpunten waren van Nederlandse makelij. Bogarde maakte 1-0, Kluivert maakte 2-0 en 3-0. Het was de vijfde achtereenvolgende competitiezege voor Barcelona, dat woensdag in de kwartfinale van de Champions League tegen Chelsea speelt.

Manchester United heeft in Engeland weinig meer te vrezen. De koploper won met 7-1 van West Ham United. Scholes maakte drie treffers. Achtervolger Leeds United verloor op eigen veld met 1-0 van Chelsea. Leeds staat nu tien punten achter op Manchester. Spits Collymore van Leicester City brak gisteren in de wedstrijd tegen Derby County zijn been nadat hij met zijn schoen in het gras was blijven steken. Zijn seizoen is voorbij, maar zijn loopbaan is niet in gevaar.

In het toernooi om de FA Cup bereikte Aston Villa de finale. Op Wembley won de ploeg uit Birmingham na strafschoppen van eerstedivisieclub Bolton Wanderers. De stand na 120 minuten voetbal was 0-0. In de strafschoppenserie stopte doelman James van Villa twee penalty's. De andere halve finale gaat komende zondag tussen Chelsea en Newcastle.