Selectie Radio

Vroege vogels. Rechtstreekse uitzending uit de serre van Hotel 't Wapen in Oostvoorne over de Zuid-Hollandse duinen. O.a. aandacht voor de Tweede Maasvlakte en het autostrand van Rockanje. Radio 1, 8.07-10.00u.

OVT. Na de column van de oud-VARA-programmamaker Gabri de Wagt aandacht voor ,,het leed van homoseksuelen tijdens de oorlog'' en de biografie van CPN-voorman Paul de Groot. In het tweede uur vertelt de 75-jarige mevrouw Oosterwal over het leven van haar gescheiden moeder binnen de gereformeerde gemeente van Leeuwarden. Radio 1, 10.04-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. In het eerste uur een gesprek met Daan Everts van de OVSE-missie in Kosovo over o.a. de heropbouw van Kosovo, de etnische conflicten, de machteloosheid van de internationale gemeenschap en de toekomst. Radio 5, 13.02-15.00u.

Radio 1-journaal. VVD-leider Hans Dijkstal praat o.a. over het onderwijs, de problemen in de zorg en de WAO. Radio 1, 13.30-14.00u.

Weekendcafé. Gesprek met de nieuwe artistiek leider van het Noord Nederlands Toneel Koos Terpstra. Radio 2, 16.02-18.00u.

Volgspot. Cabaretier Vincent Bijlo praat over zijn nieuwe voorstelling 2001. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

Tijd voor twee. Stephan Sanders praat over het plan van de VPRO om het mediaprogramma Het blauwe licht dat hij met Anil Ramdas presenteert op te heffen. Hij hoopt op een doorstart. Maandag, Radio 2, 12.02-14.00u.

Ophef & vertier. Over onder andere de collectie Meentwijck die in het Singer Museum in Laren is te zien; Jan Eijkelboom over zijn nieuwe dichtbundel. Verder Boudewijn de Groot en Jacques Klöters over het oeuvre van Lennart Nijgh. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.