Selectie Radio

Tema. Historicus Rudolf Dekker en auteur van het boek Lachen in de Gouden Eeuw vertelt over hoe humor door de eeuwen heen verandert. Verder gaat Eveline Doelman van het Meertens Instituut in op de historische achtergronden van 1 april als grappendag. Radio 5, 14.02-15.00u.

Weekendcafé. Onder meer een gesprek met regisseur, toneelschrijver en vertaler Karst Woudstra. Radio 2, 16.02-18.00u.

Spektakel. Portret van de Italiaanse schrijver, essayist en televisiepresentator Allessandro Baricco die het magisch-realisme nieuw leven heeft ingeblazen. Verder geluiden van alledag zoals mobiele gesprekken en praatjes van marktkooplui. Radio 5, 17.02-18.00u.

Easy Listening. O.a. opnamen van Ella Fitzgerald en Liza Minnelli. Verder het Braziliaanse ensemble Uakti met werk van Philip Glass en aandacht voor het 100ste geboortejaar van Louis Armstrong. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.