Magere zege Heerenveen

In de beslissende fase van de competitie is de glans er bij Heerenveen af. De ploeg van trainer Foppe de Haan had gisteravond voor eigen publiek grote moeite met het bescheiden NEC: 1-0.

De verlossende treffer viel pas in de 86ste minuut uit een discutabele strafschop, benut door Lurling die zijn zestiende competitietreffer maakte. Arbiter Jol zag in penalty in een onschuldig duel tussen Koning en Gérard de Nooijer.

Degradatiekandidaat FC Den Bosch heeft een punt gepakt in het thuisduel met streekgenoot Willem II. De wedstrijd eindigde in 1-1. Ex-Feyenoorder Vos gaf de thuisclub de leiding, Schulp maakte vlak voor de pauze gelijk. Willem II kon niet profiteren van de numerieke meerderheid na de 42ste minuut, toen bij FC Den Bosch Deckers een rode kaart kreeg. (ANP)