Grasoperatie Museumplein

Het gras op het Amsterdamse Museumplein wordt volgende week onder handen genomen door aannemer Arcadis Heidemij. Een grasoperatie, die enkele tonnen gaat kosten en anderhalve maand zal duren, moet verbetering brengen in de slechte staat waarin het grasveld verkeert. Stadsdeel Oud Zuid en Arcadis zijn nog in gesprek over wie de kosten van de operatie moet betalen. Het stadsdeel heeft de aannemer aansprakelijk gesteld voor dertien grotere en kleinere gebreken op het Museumplein. De mankementen zouden zijn ontstaan door de haast bij de herinrichting van het plein om de openingsdatum van 25 augustus vorig jaar te halen. Door de problemen kunnen er tot 1 juli geen grote evenementen worden gehouden.

Arcadis was eerder verantwoordelijk voor de onfortuinlijke grasmat in de Amsterdam-Arena, maar werd vorig jaar van deze zorg bevrijd. (ANP)