De droom van Paul Huf

'Soms fluistert onze 28-jarige Siamese poes lieve woordjes in mijn oor.

Maar meestal stuurt mijn droom zich richting zwoelere momenten, met vrouwen, in kleur. Dat is heviger. Als fotograaf kun je de droom laten uitkomen.'

Paul Huf (1924) is sinds 1942 fotograaf en beeldend kunstenaar. Hij woont en werkt in Amsterdam. Publiceerde tientallen fotoboeken, zoals 'Paul Huf High Lights' en 'Eye to Eye met Vincent van Gogh'. Onlangs verscheen 'Paul Huf People'. Werk van hem bevindt zich in de collecties van onder meer het Museum of Modern Art in New York, het Stedelijk Museum in Amsterdam, het Groninger Museum, het Leids Prenten Kabinet en in tal van particuliere verzamelingen. In 1956 en 1965 kreeg hij op de Fotobiënnale van Venetië de Gouden Medaille. Vorig jaar stelde de KLM de 'Paul Huf Award' in voor een fotograaf uit binnen- of buitenland.

Beeldmanipulatie: Luna-X, Amsterdam