`Volvo wil vrachtwagens Renault kopen'

Volvo heeft zijn oog laten vallen op de vrachtwagendivisie van de Franse autoproducent Renault. Het Zweedse dagblad Dagens Industri meldde gisteren dat de bedrijfsleiding van de Zweedse onderneming van de laatste stand van zaken in de onderhandelingen op de hoogte is gesteld. Volgens de krant kan Renault Vehicules Industrielles (RVI) al in april in Zweedse handen komen. De twee concerns wilden in 1993 al samengaan, maar die fusie mislukte door verzet van de aandeelhouders van Volvo. Kortgeleden verbood de Europese Commissie de bundeling van Volvo en Scania. Dat leidde ertoe dat Volkswagen een belang in Scania nam. Volvo heeft zijn personenwagendivisie enige tijd geleden afgestoten aan het Amerikaanse Ford. Volvo is op de wereldmarkt nummer twee bij de zware vrachtwagens, na DaimlerChrysler (Mercedes). Renault is sterk in eigen land en in Zuid-Europa. (DPA)