Séguin kandidaat voor Parijs

Philippe Séguin, oud-voorzitter van de RPR, de partij van de Franse president Jacques Chirac, heeft zich gisteren officieel aangemeld als kandidaat voor het burgemeesterschap van Parijs. De RPR telt nu drie kandidaten. Behalve Séguin hebben de zittende burgemeester Jean Tibéri en diens voormalige adjunct-burgemeester Françoise de Panafieu zich aangemeld. Séguin filosofeerde al twee maanden hardop over een kandidatuur. Hoewel hij door Chriac ,,een klier'' is genoemd, kan hij rekenen op diens steun. De door schandalen achtervolgde Tibéri wordt door zijn eigen partij als een probleem beschouwd en over de kwaliteiten van De Panafieu bestaat twijfel. Séguin stelde zich kandidaat op de dag waarop de SP, van premier Jospin, Bertrand Delanoë als enige kandidaat koos. De nieuwe burgemeester wordt voorjaar 2001 gekozen.