Personalia

Burgemeester Ans van den Berg van Bergen op Zoom legt per 1 juli haar functie neer. Dit maakte ze gisteravond voor het begin van de raadsvergadering bekend. Als belangrijkste reden gaf de burgemeester aan behoefte te hebben aan meer tijd voor zichzelf. Dit is volgens haar moeilijk te combineren met een functie die `honderd procent inzet en een werkweek van meer dan vijf dagen' vraagt. Van den Berg (57) werd in 1994 burgemeester van Bergen op Zoom. Daarvoor was ze gedurende een groot aantal jaren raadslid en wethouder in Den Haag. Voorlopig blijft zij functies die niets met het burgemeestersambt te maken hebben, uitvoeren. Zo blijft ze onder meer bestuurslid bij de NPS, bij het Noordbrabants Museum, het Nationaal Restauratiefonds en de Algemene Energieraad. Ook blijft ze plaatsvervangend kroonlid van de Sociaal Economische Raad.