Nedersaksen wil zweeftrein naar Groningen

Hamburg en Bremen moeten worden verbonden door een magneetzweeftrein, die moet worden doorgetrokken naar Groningen. Dit plan hebben de Duitse deelstaatregering Nedersaksen en de steden Hamburg en Bremen gisteren voorgelegd aan de Bondsregering in Berlijn. Onlangs zag de Duitse regering vanwege de hoge kosten af van een magneetbaan tussen Berlijn en Hamburg. Het voorstel van de deelstaat staat hier los van en is in detail uitgewerkt. De Groningse commissaris der koningin Alders is enthousiast over het Duitse plan. Volgens hem kan het een positief signaal zijn voor het kabinet, dat eind dit jaar een besluit neemt over de aanleg van een magneetzweefbaan tussen Amsterdam en Groningen. Ook Friesland denkt dat de kansen van de Zuiderzeelijn stijgen als er al snelle trein vanuit Hamburg en Bremen naar Groningen rijdt. Het noorden pleit al langer voor een snelle treinverbinding tussen de Randstad en Friesland en Groningen.