Microsoft stuurt aan op schikking

Microsoft-topman Steve Ballmer heeft zijn werknemers deze week per e-mail laten weten dat de softwaregigant de aanklagers in de rechtszaak omtrent de te sterke concurrentieposite van het bedrijf een schikkingsvoorstel heeft gedaan. ,,Hoewel we zeker zijn van onze rechtspositie en we bereid tot het uiterste te gaan, hebben we geleerd dat discretie heel belangrijk is'', schreef Ballmer. ,,Dus proberen we het met een schikking op te lossen. En ik denk dat we een heel goed voorstel op tafel hebben gelegd.''

De topman verzekerde de werknemers verder dat Microsoft blijft overleggen met het Amerikaanse ministerie van Justitie en de 19 Amerikaanse staten die de klacht hebben ingediend. Als de partijen de komende dagen niet nader tot elkaar komen, kan dat leiden tot verregaande maatregelen tegen Microsoft. Het softwarebedrijf kan dan zelfs tot opsplitsing gedwongen worden. (AP)