Ledental CNV groeit licht

Het Christelijk Nationaal Vakverbond heeft vorig jaar iets meer leden gekregen. De vakcentrale telde eind december 359.440 leden, een stijging van 1 procent. Grootste groeier van de CNV-Bedrijvenbond die met 88.000 leden een toename had met 2,4 procent, meer dan de helft van het totaal van de vakcentrale. Dit staat in het jongste nummer van BondsNieuws, het orgaan van de CNV Bedrijvenbond. Vooral metaalwerkers, schoonmakers en horecapersoneel meldden zich aan. Het CNV verkeert in moeilijk vaarwater, doordat veel inkomsten wegvallen. Aangesloten bonden willen niet meer de 2,50 gulden per jaar per lid betalen voor regiowerk door de centrale. Ook krijgt het CNV minder geld door bijvoorbeeld het vertrek van de Marechausseevereniging naar de FNV. De centrale gaat wegens de mindere inkomsten een kwart van de banen schrappen. (ANP)