Den Helder verrast

De basketballers van Den Helder hebben zich gisteravond verrassend geplaatst voor de halve finales van de play-offs om de nationale titel. Voor eigen publiek won de formatie van Bob Gonnen ook het tweede duel in de best of three tegen EBBC uit Den Bosch: 67-65.

Met minder dan drie seconden op de klok en een stand van 65-65 op het scorebord besliste Chris Mims het duel in het voordeel van Den Helder. De Amerikaan, goed voor 22 punten en 14 rebounds, was de grote uitblinker bij de thuisclub.

Afgelopen dinsdag waren de Heldenaren in Den Bosch in het eerste treffen van de play-offs tussen beide clubs ook al de beste. Toen bedroeg het verschil vier punten. In de reguliere competitie was Den Helder niet verder gekomen dan de zevende plaats. Omdat Den Bosch tweede werd, moesten de twee meest succesvolle clubs in de geschiedenis van het Nederlandse basketbal al in de kwartfinales tegen elkaar spelen.

In de halve finales ontmoet Den Helder Zwolle, dat – ook al verrassend – Weert uitschakelde. Na de overwinning voor eigen publiek eerder deze week, wonnen de Zwollenaren ook het tweede duel. In Limburg werd het na een spannende slotfase 80-78.

Ook de Amsterdam Astronauts plaatsten zich gisteravond voor de volgende ronde. De landskampioen versloeg voor de tweede keer in een week tijd Rotterdam. De tweestrijd tussen Donar en Virtus uit Haren is nog niet beslist. Door de ruime overwinning van Virtus gisteravond in Groningen, is een derde wedstrijd (komende zaterdag in Haren) tussen beide clubs noodzakelijk.