ABB stapt uit stroomopwekking

Het Zweeds-Zwitserse conglomeraat ABB trekt zich volledig terug uit de opwekking van elektriciteit. Het belang van 50 procent in ABB Alstom Power wordt voor 1,25 miljard euro (2,75 miljard gulden) verkocht aan de Franse partner Alstom. ABB (Asea Brown Boveri) wil zich vooral richten op informatietechnologie. Traditionele kernactiviteiten in de sectoren elektro en machinebouw worden afgestoten. Begin vorig jaar verkocht het concern zijn belang van 50 procent in de fabrikant van spoorwegmaterieel Adtranz aan het Duitse DaimlerChrysler. ABB Alstom Power behoort tot 's werelds grootste bedrijven op het gebied van uitrusting en dienstverlening voor de opwekking van elektriciteit. De omzet bedroeg vorig jaar 9,8 miljard euro (21,6 miljard gulden). Het bedrijf heeft 50.000 werknemers. (ANP)