Sony gaat bankieren op Internet

De Japanse elektronicagigant Sony gaat Internetbankieren. Het concern verwacht dat binnen drie jaar de nieuwe activiteiten winstgevend zullen zijn, zo is vandaag bekendgemaakt. Voor de webbank heeft Sony een alliantie gesloten met Sakura Bank en de Amerikaanse investeringsbank JP Morgan. Zij nemen een belang van achtereenvolgens 16 en 4 procent in de nieuwe onderneming. Consumenten kunnen vanaf begin 2001 bij Sony terecht voor het Internetbankieren. Het startkapitaal van de nieuwe bank bedraagt 37,5 miljard yen (793 miljoen). Sony was in de financiële wereld al actief als levens- en schadeverzekeraar en als internetmakelaar. Vandaag ontvouwden ook het Japanse elektronicaconcern NEC en de Franse bank Société Générale plannen voor beurshandel via Internet. Zij willen dit najaar beginnen en rekenen binnen drie jaar op 300.000 rekeninghouders. (ANP, AFP)