SCHOOLKRANT ONLINE

De site van Eraut Magazine is nog heel erg in aanbouw. Op de homepage weigert de achtergrondkleur te laden. Elke nieuwe pagina wordt ontsierd door de advertentie van de provider, die soms maar moeizaam wegklikt. De onderdelen `Zoek' en `Feedback' werken nog niet, waarvoor de redactie haar excuses maakt. We moeten vrezen dat de opbouwfase nog wel even zal voortduren, want webmaster Randy Stulen (17 jaar) is de enige van de redactie die stukken online kan zetten. ,,En ik zit in 5 Havo, over een paar maanden ben ik weg. De rest van de redactie is ofwel eindexamenkandidaat ofwel eersteklasser, dus dat schiet niet op.'' Randy hoopt nog voordat hij van school is opvolgers te vinden. ,,En anders ga ik gewoon nog even door.''

Eraut Magazine is ook de naam van de papieren schoolkrant van de Erasmus Scholengemeenschap in Almelo. Het komt drie à vier keer per jaar uit. Randy: ,,Ik maak daaruit een selectie voor de site. Maar ik wil natuurlijk nog allerlei pagina's toevoegen.'' De doelstelling staat op de homepage: ,,Het maken van een schoolkrant die meer up-to-date kan zijn dan een papieren schoolkrant''.

Een veelgeprezen onderdeel is de rubriek `Citaten' met rare opmerkingen van leraren, door leerlingen opgetekend. Als iemand iets gehoord heeft, kan het de volgende dag al op Eraut Magazine staan. Randy: ,,In de papieren krant staan de namen van de leraren erbij, maar dat doen we hier niet, want het wordt ook gelezen door toekomstige leerlingen en die kennen die leraren toch nog niet.''

Wat laten leraren van de Erasmus Scholengemeenschap in Almelo zich in de klas zoal ontvallen? Een kleine selectie: `Proefdieren zijn goedkope biefstukken'; `Dan ga ik met jou verder'; `Ik ben bezig achter de bosjes'; `Ooit wel eens doodgebeten door een leraar met schuim om zijn mond?'; `Ik wil best wel even kwispelen hoor'.

Verder valt er op Eraut Magazine nog niet zo veel te lezen. Maar dat komt nog. Sinds januari hebben al ongeveer 800 leerlingen de site bezocht. Maar pas als de feedback-pagina klaar is, zal Randy kunnen weten of ze tevreden zijn over hun online schoolkrant. (www.eraut.koolhost.com)

(Tekst Marlies Hagers; foto Evelyne Jacq)