Rotterdam strikt dertien toplopers voor marathon

De Rotterdam Marathon heeft dit jaar dertien atleten aan de start met een persoonlijk record onder de 2 uur en 10 minuten. Met 2.06,57, vorig jaar gelopen in Amsterdam, is de Ethiopiër Tesfaye Tola is de snelste. De twintigste editie van de Rotterdamse marathon wordt op zondag 16 april gehouden. ,,Met name in de breedte hebben we nog nooit zo'n sterk deelnemersveld gehad'', zei atletenmanager Jos Hermens vanochtend tijdens de officiële presentatie. De organisatie moest meer dan dertig goede atleten afwijzen, omdat het budget van 1,7 miljoen gulden op was.

Het is nog onzeker of Greg van Hest, de beste Nederlandse marathonloper van dit moment, in Rotterdam aan de start verschijnt. Hij kampt met een blessure aan een bilspier. Van Hest neemt maandag een besluit na een bezoek aan sportarts Peter Vergouwen. Hermens: ,,Van Hest wil graag lopen, maar als hij loopt, wil hij ook hard lopen. Het liefst een Nederlands record.'' Het record staat al negentien jaar op naam van Gerard Nijboer met 2.09,01. Van Hest heeft een beste tijd van 2.10,05 staan.