Nette clubs

Mijn zoontje van zes voetbalt sinds een jaar bij de Wassenaarse club Graaf Willem/VAC, in het team F11. Dit is niet zomaar een club, dit is de club waarvan de voorzitter pleit voor een aparte competitie van louter `nette clubs'.

Nu is op de leeftijd van mijn zoon nog weinig te merken van agressie op het veld. Tegen wie ze ook spelen, de sfeer is altijd gezellig, ook onder toekijkende ouders. Behalve bij één club, het bekakte HVV uit het Beneurdenhout. Ouders langs de zijlijn groeten je niet en grote BMW's rijden je van de sokken. Maar dit alles is nog niets vergeleken met wat hun kinderen op het veld presteren. Mijn zoontje krijgt `kankerlul', `hoerenkut' en `aidslijer' naar zijn hoofd geslingerd. Erger is nog dat de HVV'ertjes expres de bal hard in het gezicht van een op de grond liggend jongetje trappen. Als er één club is waartegen de voorzitter van Graaf Willem niet meer zou moeten willen spelen, is het HVV.