Klacht MKB over Internet bij NMa

MKB Nederland dient een klacht in bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit nu minister Zalm (Financiën) geen BTW wil heffen op digitale producten die via internet worden verkocht. Volgens de werkgeversorganisatie werkt dit concurrentievervalsing in de hand. Het gaat om muziek, videofilms of tekst die kopers via internet op hun pc binnenhalen en vervolgens op een cd zetten. Winkels worden hier de dupe van, aldus MKB. Ook komt de werkgelegenheid in gevaar. De werkgeversorganisatie wijst erop dat zo'n vrijstelling in strijd is met afspraken binnen de Organisatie voor Economische Samenwerking en Organisatie. Zalm zei dinsdag dat de overheid geen belastingopbrengsten mist door af te zien van de 17,5 procent BTW. Nu wordt de toeslag immers ook niet geheven. Pas als digitale handel de 'gewone' vervangt, zou de overheid geld mislopen. Daarvan is nu geen sprake, vindt Zalm. (ANP)