Harry Potter

Een Britse lagere school in Chatham heeft de boeken van J.K. Rowlings over de tovenaarsleerling Harry Potter verboden omdat ze in strijd zouden zijn met het `kerkelijke ethos' van de school. ,,De bijbel is er duidelijk in dat tovenaars, de duivel en demonen bestaan en griezelig echt, machtig en gevaarlijk zijn. Kinderen van God moeten zich verre daarvan houden,'' zei het schoolhoofd. Het verbod geldt ook andere boeken en films waarin heksen en tovenaars als grappig en ongevaarlijk worden afgeschilderd. Het eerste deel uit de Potter-serie zal binnenkort worden verfilmd door regisseur Chris Columbus, bekend van Home Alone en Mrs. Doubtfire. Tot opluchting van de Britse lezers heeft producent Warner Bros besloten de film in Groot-Brittannië op te nemen, zo meldt het dagblad The Times. (Reuters, ANP)